Wat te doen tegen kalknagels

Kalknagels zijn zonder overdrijven bijzonder vervelend. Behalve dat het niet mooi is, kan het op den duur ook erg zeer gaan doen. Deze schimmelnagels gaan helaas niet vanzelf over. Zonder behandeling wordt het zelfs erger en kunnen andere, gezonde nagels ook geïnfecteerd raken. Wat je wel kunt doen tegen kalknagels, zetten we hier voor u uiteen.

Kalknagels voorkomen

Kalknagels voorkomen is natuurlijk het beste, maar zeker niet gemakkelijk. Als u al een kalknagel heeft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de andere nagels niet ook besmet raken of dat u uw huisgenoten ermee besmet. Wilt u weten hoe u kalknagels kunt voorkomen? Lees dan onze 7 tips hiervoor.

Kalknagel herkennen

Heeft u al een kalknagel, begin dan zo snel mogelijk met de behandeling ervan. Het is dan wel zaak dat u de beginnende kalknagel ook als zodanig herkent. De uiterlijke kenmerken ervan hebben we hier helder voor u uiteen gezet.

Behandeling van de nagel

Hoe eerder u begint met de behandeling van een kalknagel, des te sneller en beter het resultaat zal zijn. De nagel is geïnfecteerd door een schimmel. Zorgt u ervoor dat de omgeving van de nagel geen aangename plek meer is voor die schimmel, dan kan deze niet verder groeien. De kalknagel groeit dan langzaam uit en wordt vervangen door een gezonde nagel.

Schimmelgroei stoppen

De kalknagelpen Nailclin bestaat uit een lotion die door de nagelplaat heendringt en direct daaronder de pH-waarde verlaagt. Hierdoor wordt de micro-omgeving onder de nagel een plek die voor schimmels heel onaangenaam is. Omdat schimmels echter heel snel groeien, is het belangrijk om die pH-waarde continu laag te  houden. Dat kan met Nailclin. U brengt dan de eerste maand tweemaal daags de lotion op de kalknagel aan, daarna nog maar eenmaal daags. Zo houdt u de voor de schimmel onaangename omgeving in stand en stopt u de schimmelgroei.

Volhardende aanpak

Een nagel groeit niet snel, zeker een kalknagel niet. Voordat de gezonde nagel dus helemaal de kalknagel heeft vervangen, bent u zo 6 tot wel 12 maanden verder. Een effectieve behandeling tegen kalknagels vereist dus ook een volhardende, consequente aanpak. Gelukkig ziet u met Nailclin wel al na 4 weken het eerste resultaat. Dat zal voldoende stimulans zijn om de behandeling te voltooien.

Bewezen methode of huis-, tuin- en keukentips?

Naast de kalknagelpen Nailclin zijn er ook genoeg van huis-, tuin- en keukentips tegen kalknagels die online worden gedeeld. Het lijkt geen kwaad te kunnen om die uit te proberen maar als het niet werkt, verergert de kalknagel en wordt een succesvolle behandeling moeilijker en langduriger. Hoe eerder u dus start met een behandeling van de kalknagel waarvan bewezen is dat die werkt, des te sneller u het resultaat zult zien. Wilt u zo’n bewezen effectieve aanpak van kalknagels? Dan bestelt u Nailclin gewoon hier online.