Kalknagels behandelen

Heeft u eenmaal een kalknagel opgelopen, dan moet deze behandeld worden. Een kalknagel gaat namelijk niet vanzelf over. Afhankelijk van de ernst van de infectie heeft u de keuze uit meerdere behandelmethodes.

Beginnende kalknagel

Hoe eerder de kalknagel behandeld wordt, des te sneller en beter het resultaat zal zijn. Herkent u de eerste symptomen van een beginnende kalknagel, start dan direct met het gebruik van een goed kalknagelmiddel zoals de kalknagelpen Nailclin. Deze is bewezen effectief, eenvoudig in gebruik en gebaseerd op natuurlijke ingrediënten.

Behandeling tegen de schimmel

Nailclin brengt u eenvoudig aan met de pen. Het dringt de nagelplaat in en verandert de zuurgraad onder de nagel. Hierdoor is het voor de schimmel een onaangename omgeving geworden waarin die niet verder groeit. Voor een goed resultaat is het wel belangrijk om deze behandeling vol te houden totdat de geïnfecteerde nagel geheel is uitgegroeid.

Ernstige infectie of langdurige kalknagel?

Heeft u al heel lang een kalknagel of is de gehele nagel ernstig geïnfecteerd, dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Deze kan een geneesmiddel op recept voorschrijven. Het nadeel daarvan is echter dat dit vaak om langdurige, zware medicatie gaat met verschillende bijwerkingen. Zo snel mogelijk starten met het behandelen van een kalknagel kan deze medicatie voorkomen.

Besmetting voorkomen

Een kalknagel brokkelt af en die schilfers bevatten de schimmels waardoor een nieuwe infectie kan ontstaan. Zeker als de weerstand niet heel hoog is of de andere nagels ook beschadigd zijn. Daarbij kunnen deze schimmels ook eenvoudig een voetschimmel tussen de tenen veroorzaken, het bekende zwemmerseczeem. Wordt dit niet goed behandeld, dan veroorzaakt dat weer eenvoudig een nieuwe besmetting aan een andere nagel. Om dat te voorkomen is het belangrijk de kalknagel consequent goed te behandelen.

Huis-tuin-en-keukentips

Behalve medicatie of bewezen producten zijn er ook tal van huis-tuin-en-keukentips. Van kalknagels die verdwijnen door azijn of soda tot lampenolie of andere middeltjes. Onschuldige methodes die misschien werken. Maar wacht niet te lang op effect, hoe langer u doorloopt met een kalknagel, des te intenser de schimmelinfectie wordt. Een effectieve en bewezen aanpak zoals met Nailclin werkt eerder als die zo snel mogelijk na het constateren van de infectie, wordt gestart.