Kalknagels besmettelijk? Ja, maar zo voorkomt u ze!

Kalknagels zijn absoluut besmettelijk. Voor uzelf en de mensen om u heen. De schimmel tast makkelijk de andere nagels aan en kan in vochtige ruimtes ook anderen besmetten. Behandeling is zeker mogelijk, maar het voorkomen van kalknagels is natuurlijk beter. Wij geven u hier wat tips:

7 tips om kalknagels te voorkomen

1.     Gebruik geen of weinig zeep

Zeep droogt de huid uit en vermindert daarmee de natuurlijke barrière die de huid beschermt. Gebruik daarom zo min mogelijk zeep en spoel zeepresten altijd goed weg.

2.     Goed afdrogen

Schimmels voelen zich prima thuis in een warme, vochtige omgeving. Wie dus de voeten niet goed afdroogt, en dan met name tussen de tenen, creëert daarmee een ideale broedplaats voor schimmels.

3.     Gebruik poeder voor de voeten

Voeten zijn van nature een plek waar het snel warm wordt. Door een goede voetpoeder te gebruiken, blijven voeten langer droog en dus minder aantrekkelijk voor schimmels.

4.     Elke dag schone sokken

Het lijkt een open deur, maar elke dag schone sokken is niet alleen voor uzelf en uw omgeving prettig, uw teennagels profiteren er ook van. Kies wel voor katoenen of wollen sokken, synthetische sokken creëren juist weer een broedplaats voor schimmels.

5.     Kies goede schoenen

Knellende schoenen zitten niet alleen vervelend, ze beschadigen ook uw teennagels en daarmee heeft u meer kans op kalknagels. Zorg dus voor schoenen die goed passen en ventileer ze regelmatig, het liefst elke dag. Zo houdt u uw schoenen fris en worden schimmels voorkomen.

6.     Gebruik slippers in openbare (vochtige) ruimtes

Het is bekend dat het verstandig is om in de douches in de sportschool, bij het zwembad of sauna slippers te dragen. Maar denk er ook aan om in de gymzaal niet op blote voeten te lopen. Op al dit soort openbare en vaak vochtige plaatsen loopt u veel kans op schimmels die onder andere kalknagels kunnen veroorzaken.

7.     Zorg goed voor uzelf

Het is onmogelijk om uzelf overal en altijd tegen bacteriën of schimmels te beschermen. Zorg dus goed voor uzelf met een gezonde leefstijl. Daarmee creëert u een natuurlijke weerstand zodat alle schadelijke invloeden geen vat op u en uw lichaam hebben.

Toch een kalknagel? Kies voor een effectieve behandeling!

Heeft u ondanks alle goede voorzorgsmaatregelen de kalknagel niet kunnen voorkomen? Dan is het zaak deze zo snel mogelijk te behandelen. Hoe eerder u met een effectieve behandeling start, des te groter de kans op succes. De kalknagelpen Nailclin is zo’n bewezen effectieve methode die al na 4 weken de eerste zichtbare resultaten toont. Deze kalknagelpen bestelt u eenvoudig online.