Het gebruik van de kalknagelpen

De kalknagelpen Nailclin is heel makkelijk in gebruik. In slechts 3 simpele stappen behandelt u de kalknagel eenvoudig en effectief.

Stap 1: Reinig de aangedane nagel(s) met water

Zorg eerst dat de kalknagel of kalknagels schoon en droog zijn door ze te reinigen met water. Zit er nog nagellak op, verwijder dit dan eerst. Als de kalknagel verdikt is, is dat geen probleem. Bij Nailclin is het niet nodig om de nagel te vijlen.

Stap 2: Breng Nailclin aan op de nagel(s)

  • Nailclin wordt eenvoudig als volgt aangebracht:
  • Verwijder de paarse dop.
  • Draai de onderzijde van de pen in de richting van de pijl totdat het kwastje nat is (zie plaatje).
  • Wordt de kalknagelpen voor het eerst gebruikt, dan kan het even duren voordat het kwastje nat is.
  • Breng een dunne laag Nailclin aan en laat dit een paar minuten drogen.
  • Nailclin wordt in de eerste maand tweemaal daags aangebracht. Daarna eenmaal daags, voordat u naar bed gaat.
  • Sluit na gebruik de pen goed af met de dop.
  • Wordt de pen bij het opdraaien niet meer nat, dan is de pen leeg. Doorgaans is dit pas na zo’n 400 keer.

Let bij het aanbrengen van Nailclin wel op dat u de huid rondom de nagel niet insmeert met de lotion, dit kan huidirritatie veroorzaken.

Stap 3: Herhaal de behandeling van de kalknagel(s) elke dag

Het beste resultaat wordt bereikt met consequent gebruik. Dit betekent de kalknagels elke dag met Nailclin behandeld moeten worden zolang de nagel nog geïnfecteerd is. Tijdens de behandeling is het aan te raden om comfortabele en goed passende schoenen te dragen. Daarmee stimuleert u het genezingsproces.

Duur van de kalknagelbehandeling

Een nagel groeit niet heel snel en de kalknagel is dus ook niet in korte tijd uitgegroeid. Daarom is het belangrijk om de kalknagelpen consequent en langdurig te gebruiken; 2 keer per dag in de eerste maand en daarna eenmaal daags totdat de gehele geïnfecteerde nagel is uitgegroeid. Nailclin houdt bij regelmatig gebruik het voor de schimmel onaangename milieu in stand en voorkomt zo dat de schimmel weer verder kan groeien. De behandeling van een schimmelnagel kan tot wel 12 maanden duren. Een volledige uitgroei van een teennagel duurt immers zo’n 6 tot 12 maanden.

Alles over de kalknagelpen

De kalknagelpen is een medisch hulpmiddel en niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar. Wij raden het af om een kalknagelpen voor meerdere personen te gebruiken. Wilt u Nailclin gebruiken tijdens uw zwangerschap of als u borstvoeding geeft, dan adviseren wij u om dit eerst met uw huisarts of apotheek te overleggen. Wilt u meer weten over deze kalknagelpen? Lees dan de gebruiksaanwijzing.