Beginnende kalknagels, zo herken je ze

Het snel herkennen van kalknagels is een belangrijke eerste stap in een succesvolle behandeling. Want net als met andere schimmels, gaat een kalknagel niet vanzelf over. Hoe eerder de beginnende kalknagel dus herkend wordt, des te eerder u er ook weer vanaf kunt zijn.

Kenmerken kalknagels

Een kalknagel heeft een aantal duidelijke kenmerken maar een beginnende kalknagel is toch wat lastiger te herkennen. De volgende symptomen zijn in ieder geval duidelijke kenmerken dat een nagel te lijden heeft onder de vervelende schimmelinfectie:

  • Verkleuring: de nagelranden worden wat geel, bruin of soms zelfs groen. Later kan de nagel verder verkleuren naar geelwit tot bruingeel en is de verkleuring te zien over de gehele nagel.
  • Vlekjes: soms gaat de verkleuring gepaard met kleine witte of gele vlekjes op de nagel zelf.
  • Verdikking: de nagel wordt dikker door de schimmelinfectie en voelt ruwer aan dan een gezonde nagel.
  • Langzamer groei: de nagel groeit duidelijk langzamer dan de andere, gezonde nagels.

Afbrokkelen of loslaten

Is uw nagel ook al aan het afbrokkelen dan is het duidelijk een kalknagel. Een behandeling daarvan [JvB2] met Nailclin kan dan nog steeds met succes gestart worden. Laat de kalknagel helemaal los, dan is de infectie al zeer ernstig. In dat geval is het raadzaam om uw arts in te schakelen.

Uw kalknagel effectief bestrijden

Twijfelt u over de oorzaak van een zichtbare afwijking aan uw teennagel, dan kunt u natuurlijk altijd uw huisarts om een consult vragen. Bij de bevestiging dat het om een kalknagel gaat, is het verstandig om zo snel mogelijk met een effectieve bestrijding te starten. De kalknagelpen van Nailclin is zo’n effectieve bestrijding.

H2:       Zo pakt u de beginnende kalknagel aan

Een bewezen effectieve aanpak van kalknagels is Nailclin. Deze kalknagelpen [JvB3] toont al na 4 weken zichtbaar resultaat zoals onder andere een verminderde verkleuring. Het is dan wel belangrijk dat u zo snel mogelijk na constatering van de beginnende kalknagel Nailclin gaat gebruiken en dat doet volgens het voorschrift van de bijsluiter[JvB4] ; in de eerste maand tweemaal daags, daarna een keer per dag. Wilt u uw kalknagels ook bestrijden, bestel dan nu Nailclin[JvB5] . U heeft het pakket binnen 3 werkdagen in huis.
[JvB1]Link naar pagina Kalknagel

Link title: Wat is een kalknagel?
[JvB2]Link naar pagina Gebruik  van Nailclin

Link title: Gebruik van de kalknagelpen Nailclin
[JvB3]Link naar pagina Kalknagelpen

Link title: Nailclin, tegen kalknagels
[JvB4]Link naar de bijsluiter als pdf

Link title: Gebruiksaanwijzing kalknagelpen Nailclin

Let op: openen in een nieuw tabblad
[JvB5]Link naar Bestel Nailclin

Link title: Een bewezen effectieve behandeling van kalknagels